Tornar Núria Camps i Vidal

La Núria és catalana, de formació de base mestra, i especialitzada en avaluació de projectes d’ajuda humanitària. Experta en cooperació internacional, té una experiència destacada a Amèrica Central, en municipalisme, amb actors descentralitzats i amb actors i moviments socials.

Va ser gerent del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) entre 1987 i 2006 i ha contribuït, en tant que organitzadora, als processos de cooperació municipalista impulsats des de diverses xarxes de municipis cooperants a nivell internacional.

Pel que fa als països en vies de desenvolupament o en conflicte bèl·lic, la Núria disposa d’una dilatada experiència en molts països d’Amèrica Llatina i Àfrica. Des de 1991 ha realitzat missions de cooperació internacional a Nicaragua, Guatemala, El Salvador, Hondures, Panamà, Cuba, Mèxic, Perú, Bolívia, Equador, Brasil, Argentina, Marroc, Senegal, Gàmbia, Tanzània, Algèria, Campament de refugiats Sahrauís, Tunísia, Egipte, Iraq, Turquia, Kosovo, Bòsnia, Montenegro i Sèrbia. Després dels anys de guerra als diversos països centreamericans, també ha participat i coordinat missions d’observació electoral a Nicaragua, El Salvador i Guatemala.

Quant als moviments socials, fou membre del Consell Internacional del Fòrum Social Mundial de Porto Alegre (2001-2006), a l’Índia (2004), al Fòrum Social Europeu de Florència (2003) i el Fòrum Social de la Mediterrània a Barcelona (2005). També fou membre de la coordinadora estatal de moviments pel 0,7% (1994-1998).

La Núria ha promogut i assessorat diverses reunions i actes relacionats amb les institucions catalanes i espanyoles que tenen competències a nivell de cooperació al desenvolupament. A nivell de l’Estat espanyol destaca la seva compareixença a la Comissió de Cooperació del Congrés dels Diputats com a experta en codesenvolupament (abril 2005), mentre que a Catalunya ha comparegut a la Comissió d’Exteriors del Parlament de Catalunya (2000 i 2003). Actualment és membre del Comitè d’Experts del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2011-2014 de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Cal subratllar també la seva participació a nombrosos consells de cooperació de diversos municipis catalans.

Des del 2006 fins l’actualitat és la directora d’AVALUEM, anàlisi i desenvolupament, un gabinet tècnic de professionals que ofereix un servei d’assessorament i consultoria externa independent per treballar i millorar la transparència i qualitat de la cooperació catalana. Des d’aleshores ençà ha realitzat nombroses tasques al front d’aquesta organització: avaluacions a Amèrica Llatina i Àfrica, estudis de planificació estratègica per a ONGDs i altres entitats, cursos de formació en gestió de projectes de desenvolupament, processos d’acompanyament d’institucions, etc.


AVALUEM, anàlisi i desenvolupament. Rocafort, 242 bis, 3r pis - 08029 - Barcelona. Tel. 93 322 17 36 - 606 995 623

nuriacamps@avaluem.cat | avaluem@avaluem.cat