Tornar Marta Ramoneda i Anglès

La Marta és catalana, llicenciada en dret i en antropologia social i cultural, i màster en aquesta última especialitat. Té experiència en gestió de projectes de cooperació internacional i ha treballat fonamentalment sobre el terreny en el camp de la comunicació i la incidència política per diverses organitzacions.

Des del 2008 fins el 2010 ha col·laborat amb el departament de comunicació de l’oficina d’UNICEF a Pakistan, documentant fotogràficament els seus projectes arreu del país i escrivint i preparant materials de comunicació externa per a l’organització. Anteriorment treballà com a responsable d’incidència política i d’un projecte de comercialització de productes agrícoles per l’ONG espanyola Acción Contra el Hambre als Territoris Palestins Ocupats (2006-2007), lloc on també treballà com a consultora de comunicació i incidència política per les ONGs francesa Première Urgence i l’holandesa War Child (2007).

Entre altres tasques que ha realitzat cal destacar el seu càrrec com a administrativa d’un projecte sobre VIH/SIDA de Médecins Sans Frontières (MSF) a Lagos, Nigèria (2006), i la feina com a voluntària de l’organització de Drets Humans Amnistia Internacional, a Londres, entre el 2004 i 2005. A Barcelona, la Marta també ha col·laborat amb l’assessoria pedagògica Marinva. Joc i Educació (2003-2004) i ha estat coordinadora de l’ONG Solidaritat i Desenvolupament amb la Moskitia d’Hondures, a Sabadell, durant l’any 2003.

Des de l’any 2007 col·labora en algunes de les activitats d’AVALUEM, anàlisi i desenvolupament, sobretot en l’elaboració de la col·lecció Bones Pràctiques de la Cooperació Catalana i altres publicacions d’AVALUEM. Actualment viu a Barcelona i participa en diferents tasques de l’entitat, entre les quals destaquen les assistències tècniques per a la valoració i seguiment de projectes de cooperació internacional i educació per al desenvolupament de convocatòries d’administracions públiques locals, o el seguiment de projectes de cooperació cultural finançats per administracions locals i l’AECID. Combina aquestes tasques amb la seva feina de fotògrafa per diferents organitzacions internacionals.


AVALUEM, anàlisi i desenvolupament. Rocafort, 242 bis, 3r pis - 08029 - Barcelona. Tel. 93 322 17 36 - 606 995 623

nuriacamps@avaluem.cat | avaluem@avaluem.cat