Tornar Carlos Rodas Ruiz

En Carlos és guatemalenc, de formació de base metge i cirurgià, amb especialitzacions en salut pública i medicina natural i una àmplia experiència amb organitzacions especialitzades en treball amb persones que conviuen amb el VIH/SIDA.

Ha participat en l’estudi La Reconstrucción de la Memoria Histórica de los pueblos en Quiché, 1970 – 2005 i en les auditories socials que realitza l’Asociación de Investigación y Estudios Sociales del Ministeri d’Educació de Guatemala (2004 a 2006). També ha treballat com a consultor a l’Oficina de Atención a la Víctima del Ministeri Públic de Guatemala, amb èmfasi en la violència intrafamiliar (2004), i ha pres part en el diagnòstic i l’elaboració de la base de dades de les persones amb discapacitat per la guerra a l’àrea Ixil (2003). En Carlos també ha participat en l’elaboració de les normes a seguir als hospitals de primer, segon i tercer grau d’atenció pel Programa Nacional de VIH/SIDA del govern de Guatemala de l’any 2002, i ha pres part en l’avaluació de les ONG i OG que executen programes de salut a l’àrea Ixil del departament d’El Quiché, per encàrrec d’ACSUR Las Segovias l’any 2002.

Actualment en Carlos treballa a la Fundación Preventiva del SIDA Fernando Iturbide de Guatemala com a consultor sobre Drets Humans i VIH a Amèrica Central, i col·labora en algunes de les investigacions que AVALUEM, anàlisi i desenvolupament duu a terme en el sector salut.


AVALUEM, anàlisi i desenvolupament. Rocafort, 242 bis, 3r pis - 08029 - Barcelona. Tel. 93 322 17 36 - 606 995 623

nuriacamps@avaluem.cat | avaluem@avaluem.cat