Tornar Cursos de Formació

2011

Curs de codesenvolupament i formulació de projectes per col·lectius immigrants de Santa Perpètua de Mogoda provinents Mauritània, Gàmbia, Marroc i Senegal i així mateix per un grup de dones
Organisme que encarrega:
Santa Perpètua Solidària
ACCD
Període del curs:
Novembre 2010 – juny 2011
Personal implicat:
Núria Camps, Imma Bartrina i Rocio Moller
Tipus d'encàrrec:
Curs de formació


Descripció

L'objectiu principal del curs de codesenvolupament és formar a col·lectius d'immigrants i ONGD i a col·lectius ciutadans mixtos per millorar la seva formació i permetre'ls promoure processos de codesenvolupament amb els pobles d'origen de la immigració.

Santa Perpètua Solidària encarrega a AVALUEM realitzar el curs pels col·lectius d'immigrants, dividint-les en quatre grups de treball: col·lectius de mauritans, col·lectius de marroquins, col·lectius de senegalesos, gambians, malians i nigerians i el grup de dones.

Contingut del taller

El taller, que es desenvolupa en diverses sessions, consta dels següents mòduls:

  • Introducció al codesenvolupament, conceptes i història. Es reflexiona sobre el fet migratori i els seus efectes tant en la societat d'origen com en la d'acollida, així com sobre la integració del codesenvolupament en les polítiques públiques de països del nostre entorn.
  • Model català de codesenvolupament. Característiques del model català de cooperació i la integració del codesenvolupament en les estratègies de cooperació de les institucions catalanes, així com els actors que hi prenen part.
  • Identificació o planificació de projectes de codesenvolupament. En aquest mòdul i el següent es fa una introducció a la gestió del cicle de projecte en cooperació internacional, amb l'Enfocament del Marc Lògic (EML) com a eina principal, passant per totes les seves fases, des de la identificació a la formulació i el seguiment.
  • Formulació de projectes de codesenvolupament.

AVALUEM, anàlisi i desenvolupament. Rocafort, 242 bis, 3r pis - 08029 - Barcelona. Tel. 93 322 17 36 - 606 995 623

nuriacamps@avaluem.cat | avaluem@avaluem.cat