Tornar Cursos de Formació

2012

Curs de codesenvolupament i formulació de projectes I i II per col·lectius immigrants de Santa Perpètua de Mogoda provinents de Mauritània, Gàmbia, Marroc, Senegal, República Dominicana, Colòmbia, Perú i Sàhara Occidental.
Organisme que encarrega:
Santa Perpètua Solidària i ACCD
Període del curs:
Octubre – Desembre 2012
Personal implicat:
Núria Camps, Imma Bartrina, Leire Gurruchaga, David Fitó i Aliou Diao
Tipus d'encàrrec:
Curs de formació


Descripció

L’objectiu principal del curs de codesenvolupament és formar a col·lectius d’immigrants i ONGD i a col·lectius ciutadans mixtos per millorar la seva formació i permetre’ls promoure processos de codesenvolupament amb els pobles d’origen de la immigració.

Santa Perpètua Solidària encarrega a AVALUEM realitzar un segon nivell del curs de codesenvolupament com a continuïtat del curs anterior realitzat en el període novembre 2010 – juny 2011 i un de nou per nous participants.

Contingut del taller nivell 1

  • Introducció al codesenvolupament, conceptes i història. Es reflexiona sobre el fet migratori i els seus efectes tant en la societat d’origen com en la d’acollida, així com sobre la integració del codesenvolupament en les polítiques públiques de països del nostre entorn.
  • Model català de codesenvolupament. Característiques del model català de cooperació i la integració del codesenvolupament en les estratègies de cooperació de les institucions catalanes, així com els actors que hi prenen part.
  • Identificació o planificació de projectes de codesenvolupament. En aquest mòdul i el següent es fa una introducció a la gestió del cicle de projecte en cooperació internacional, amb l’Enfocament del Marc Lògic (EML) com a eina principal, passant per totes les seves fases, des de la identificació a la formulació i el seguiment.
  • Formulació de projectes de codesenvolupament.

Contingut del taller nivell 2

  • Mecanismes de gestió d’un projecte de forma democràtica, participativa i transparent. En aquest mòdul es reflexiona sobre la presa de decisions, la comunicació dels resultats i avenços, i mecanismes de control.
  • Formulació de projectes de codesenvolupament. Es revisa el mòdul del contingut del taller 1 focalitzant en els diferents nivells de planificació: objectius, resultats i activitats.
  • Elaboració de pressupost. En aquest mòdul s’elabora el pressupost i es treballa amb la identificació dels recursos humans i materials.
  • Seguiment i tancament de projectes. Es tracten els aspectes lligats a la definició i seguiment dels indicadors, la línea base i les fonts de verificació. Es treballa amb la presentació de resultats des dels formularis d’informes de seguiment com finals.

AVALUEM, anàlisi i desenvolupament. Rocafort, 242 bis, 3r pis - 08029 - Barcelona. Tel. 93 322 17 36 - 606 995 623

nuriacamps@avaluem.cat | avaluem@avaluem.cat