Tornar Assistències Tècniques i Convocatòries

2010

Assistència tècnica per a la conceptualització de la convocatòria de codesenvolupament de l'accd i l'elaboració de les bases i documents associats
Organisme que encarrega la proposta:
Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)
Període del programa:
Abril a juliol 2010
Institució executora:
AVALUEM, anàlisi i desenvolupament
Autores de l’informe:
Núria Camps i Vidal y Imma Bartrina i Rams
Tipus d’activitat:
Assessorament de convocatòries
Sector:
Codesenvolupament

El context

Segons el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2007-2010 de la Generalitat de Catalunya, el codesenvolupament s’ha de concebre com un instrument amb diversos objectius i que ha de tenir en compte el paper dels diferents actors de la cooperació catalana.

Atenent al caràcter emergent del codesenvolupament i la diversitat d’experiències que engloba aquest terme i que s’estan duent a terme a tot el territori català, la Generalitat ha elaborat una estratègia de codesenvolupament de la cooperació catalana que ha de permetre l’establiment dels principis, objectius i línies d’acció prioritàries que guiïn l’actuació del Govern en aquest àmbit.

És per això que, amb l’objectiu de donar un impuls als diferents actors que treballen en codesenvolupament, s’ha elaborat una convocatòria específica orientada a enfortir les capacitats dels col·lectius d’immigrants que tinguin interès en promoure el codesenvolupament. Aquesta convocatòria va adreçada tant a ONGD com a ajuntaments, entenent que aquest darrers hi juguen també un paper important, tant en l’impuls i gestió d’iniciatives com en l’acompanyament de les ONGD d’immigrants dels seus municipis.

 

El projecte

L’objectiu de l’encàrrec que l’ACCD fa a AVALUEM és donar forma i contingut a la primera convocatòria de subvencions d’actuacions de codesenvolupament de l’Agència.

De l’encàrrec, elaborat per AVALUEM amb l’estreta col·laboració de l’ACCD,  se’n deriven diversos productes:

  • Bases de la convocatòria de codesenvolupament de l’ACCD
  • Criteris de valoració dels projectes presentats a la convocatòria
  • Formulari de sol·licitud de subvencions per projectes de codesenvolupament

 


AVALUEM, anàlisi i desenvolupament. Rocafort, 242 bis, 3er pis - 08029 - Barcelona. Tel. 93 322 17 36 - 606 995 623