Desmuntar falsos somnis per a un futur millor

Entrevista a Maimouna Sabaly

Maimouna Sabaly, membre de l’associació de dones USSEC (Unió Senegalesa per la Solidaritat i el Desenvolupament Ciutadà).

A partir de la seva experiència personal, Maimouna, explica la necessitat que tenen les dones senegaleses de conèixer els seus drets, però també els seus deures com a migrants. “Volem desenvolupar-nos com a dones, volem que ens vegin i que sàpiguen que existim, sempre hem existit”, malgrat que el seu espai tradicional hagi estat sempre el domèstic. Per això, ara, cal organitzar-se i apostar, també, per l’educació dels seus fills i filles, fet que contribuirà a aconseguir un futur millor.

Des de la USSEC contemplen el codesenvolupament com una necessitat per trencar amb la dependència econòmica amb les seves famílies d’origen, i volen potenciar un hort col·lectiu a la seva comunitat. Abandonar la iniciativa individual i des de l’opció comunitària conrear l’hort per a que les dones senegaleses puguin garantir la sostenibilitat de les seves famílies i convertir-se en dones lliures econòmicament.

Accedeix al nostre canal de Youtube per conèixer tots els testimonis
Bones Pràctiques

AVALUEM, anàlisi i desenvolupament. Rocafort, 242 bis, 3r pis - 08029 - Barcelona. Tel. 93 322 17 36 - 606 995 623

nuriacamps@avaluem.cat | avaluem@avaluem.cat