Desmuntar falsos somnis per a un futur millor

El projecte vol debatre i reflexionar sobre la situació actual del procés migratori, en cadascuna de les seves etapes, i les conseqüències associades. En un inici està delimitat al cas de la població migrada, d’origen senegalès, de Barcelona (Ciutat Vella), Cerdanyola i L’Hospitalet de Llobregat. I es planteja:

  1. 1 – Desmitificar el relat exitós del fet migratori. Cal donar a conèixer la dura realitat de la migració i generar un relat veraç per a que les noves generacions africanes no tinguin, en el seu imaginari col·lectiu, el procés migratori com un procés d’èxit.
  2. 2 – Enfortir el poder local comunitari per generar alternatives. Des del coneixement del teixit associatiu dels col·lectius migrants juntament amb el suport de l’administració local catalana. Aquesta aliança pot contribuir positivament a millorar l’organització comunitària per al desenvolupament a través d’enfortir la participació dels joves i les dones en iniciatives locals.
  3. 3 – Fomentar el codesenvolupament orientat a la gent jove. Que promogui iniciatives productives per a que els joves no hagin de migrar, basades en la formació i el desenvolupament sostenible al seu lloc d’origen.

ACTIVITATS

Debats

Reflexions realitzades per les associacions catalanes d’origen cultural divers, a partir de l’experiència, personal i col·lectiva, sobre el procés migratori.

Vídeos

Coneixerem algunes veus de la diàspora senegalesa.

  • avaluacions
  • Curs de codesenvolupament
  • Bones Pràctiques
  • avaluacions
  • Curs de codesenvolupament

Guia

Pretén impulsar propostes organitzatives per a joves i iniciatives de codesenvolupament al Sud i al Nord.

Accedeix al nostre canal de Youtube per conèixer tots els testimonis
Bones Pràctiques

AVALUEM, anàlisi i desenvolupament. Rocafort, 242 bis, 3r pis - 08029 - Barcelona. Tel. 93 322 17 36 - 606 995 623

nuriacamps@avaluem.cat | avaluem@avaluem.cat